Logo Vandewiele.png

Vandewiele nv

MACHINE MANUFACTURING FOR TEXTILE COMPANIES

Graduate vacancies | Internships | Master's dissertations | Student jobs | PhD vacancies | Experienced vacancies

VANDEWIELE is een internationale en hoogtechnologische machinebouwer, actief in de textielindustrie. Wist je dat de meest recente tapijtmachine over meer dan 6000 motoren beschikt? Onze machines zijn gigantische mechatronische systemen waar software, elektronica, mechanica en data samenkomen.

Onze hoofdzetel bevindt zich in Kortrijk. Wereldwijd werken 420 ingenieurs, waarvan een 100tal In België, dagelijks aan het uitdenken en ontwikkelen van (nieuwe) machines. Daarnaast beschikken we over een state-of-the-art productieomgeving, waarbij het ganse productieproces van A tot Z inhouse wordt gerealiseerd.

Wij zijn continu op zoek naar ingenieurs om ons R&D- en productieteam te versterken: https://jobs.vandewiele.com/nl.

Vind je niet meteen een passende job? Aarzel zeker niet om toch eens te komen luisteren!
Vandewiele heeft zoveel technische projecten en uitdagingen dat we ervan overtuigd zijn dat we samen een job vinden die bij jou past!

HOW TO APPLY

Stuur gerust een mailtje naar lisa.molisse@vandewiele.com

Of solliciteer via onze jobwebsite: https://jobs.vandewiele.com/nl

CONTACT

CAE PROJECT ENGINEER

Je staat in continu overleg met onze mechanisch ontwerpers, ingenieurs aandrijftechniek en jouw directe CAE-collega’s om nieuwe concepten vorm te geven en deze te onderzoeken op haalbaarheid.
Je stelt modellen op van machines en submodules ten einde het dynamisch gedrag en de belastingen doorheen de machine te voorspellen en te optimaliseren.
Je verifieert de opgemaakte modellen aan de hand van metingen en stuurt deze indien nodig bij.
Hoogdynamische kritische onderdelen (tandwielen, assen, lageringen, …) worden door jou gecontroleerd

MECHATRONICA DRIVE PROJECT ENGINEER

Je ontwikkelt nieuwe aandrijfsystemen voor onze machines. Je helpt aan het ontwerp van mechatronische systemen waarbij een juiste keuze van motoren, regeltechnische aanpak en vermogenselektronica cruciaal zijn. Je doet dit in nauw overleg met de mechanisch ingenieurs.
Je stelt modellen op van machines en submodules ten einde het dynamisch gedrag en de belastingen doorheen de machine te voorspellen en te optimaliseren.
Je verifieert de opgemaakte modellen aan de hand van metingen en stuurt deze indien nodig bij.
Je werkt in team en geeft opdrachten en volgt taken op bij onze internationale zusterbedrijven in de Vandewiele groep
Je volgt de technologische (r)evoluties op om deze bij voldoende relevantie te implementeren.

FULL STACK DEVELOPER/ANALIST

Je komt terecht in een jong en innovatief team van softwarespecialisten. Wij zijn dagelijks bezig met geavanceerde software die via IoT verbinding maakt met onze machines wereldwijd en het ontwerp- en productieproces voor onze klanten faciliteert. Hierin speel je een cruciale rol:

  • Je maakt een analyse van de features gevraagd door onze (after)salesafdeling en klanten. Je bekijkt hoe deze kan opgedeeld worden in verschillende taken volgens de huidige architectuur van de software.

  • Je staat in voor de coördinatie van taken: sommige implementaties doe je zelf, andere taken delegeer je aan softwareontwikkelaars. Hierbij heb je aandacht voor de kwaliteit van de code die je ontwikkelt en schrijf je de nodige testen.

  • Je bent verantwoordelijk voor de verdere opvolging van jouw projecten en stuurt hierbij de verschillende teams aan (frontend, backend, IoT).

  • In deze functie kom je in contact met ERP & Business Intelligence, planning- en monitoringsystemen, computergraphics en met Cloud toepassingen.

SOFTWARE ENGINEER C++

Je komt terecht in een jong en innovatief team van meer dan 20 specialisten. Je werkt actief mee aan de ontwikkeling van vernieuwende softwareapplicaties voor high tech textielmachines, die wereldwijd bij onze klanten worden ingezet.

Jouw specialiteit bestaat uit software voor visualisatie, dataverwerking en communicatie op de nieuwste machines, waarbij de toenemende machinemogelijkheden maximaal ondersteund worden. Je zorgt dat deze software correct afgestemd wordt op de noden van de gebruiker.

Je programmeert in een object georiënteerde programmeeromgeving (vooral C++) waarbij actief gebruik gemaakt wordt van beschikbare tools en bibliotheken (Qt, OpenGL, …).
 

MECHANICAL DESIGNER

Je bent verantwoordelijk voor het mechanisch ontwerp van machinemodules, van concept tot finaal product.

Je ontwikkelt volledig nieuwe concepten in nauw overleg met interne afdelingen, o.a. R&D team, aankoop, productie en montage.
Je doet onderzoek naar hoogdynamische, zwaar belaste onderdelen en maakt hierin wetenschappelijk onderbouwde keuzes. Hiervoor treed je o.a. in overleg met externe partijen (internationale onderzoekscentra, toeleveranciers,…).
Je ontwerpt zowel de totale module als de individuele componenten tot op detailniveau, waarbij je rekening houdt met de interactie met omliggende modules van de machine. Hierbij word je ondersteund door het 3D tekenpakket Creo en Windchill. Bovendien kan je gebruik maken van onze uitgebreide proefzaal en testruimte.